пʼятницю, 4 лютого 2022 р.

Година-реквієм «Все пам’ятає батьківська земля - і грім гранат, і визволення день»

 

              Святкування 79-ої річниці визволення міста Лиман від немецько - фашистських загарбників. До цієї дати у бібліотеці пройшла година-реквієм «Все пам’ятає батьківська земля - і грім гранат, і визволення день». На заході йшлася мова про зародження та розвиток  партизанського руху на Краснолиманщині, та про  бойові завдання, які виконували народні месники. На Алеї Слави були представлені фото наших земляків, які мужньо воювали  на фронтах Другої Світової війни та були нагороджені орденами і медалями. 

                    На захід був запрошений Кислов В.П., краєзнавець, працівник краєзнавчого музею, який презентував нам книгу авторського колективу м. Лисичанськ «Великая Отечественная война. Боевое прошлое Кременщены», у якій згадується і про визвольні події на Лиманщині. Вадим Петрович також  розповів цікаві факти зі своєї пошукової роботи. Мороз Л.І., голова Об’єднання ветеранів війни і праці філії Донецької залізниці, поділилася спогадами  про свою родину, яка зазнала горя у роки війни  та про  роботу об’єднання. Присутні згадували своє повоєнне  дитинство та про   близьких, які приймали участь у визволенні міста від фашистських  загарбників.  Про війну складено і написано багато віршів та пісень, а на заході ми познайомили присутніх з творчістю наших лиманських письменників і поетів. З творчістю Ларіна Івана Дмитровича ознайомила присутніх Осіпова Т.І., голова ЛІТО «Промінь». Читав свої вірші  про війну і Трофименко В.М. У виконанні  Роменського Сергія лунали пісні В.Висоцького «Друг, оставь покурить..», «На братских могилах..».

        Ми пам’ятаємо усіх героїв, чия боротьба, самовіддана праця і героїзм сприяли звільненню і нашого міста і України від нацистів. У серці кожного з нас жива пам'ять про неоціненний внесок земляків та українців у спільну перемогу в цій жахливій війні. 








 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Клуб за інтересами «Школа вмілих господинь"

         Шановні друзі! Сьогодні ми хочемо представити вам ще одну талановиту жіночку з нашого клубу за інтересами «Школа вмілих господинь» ...