суботу, 19 лютого 2022 р.

Інформаційна виставка «Пам’яті Героїв Небесної Сотні»

 

               20 лютого в Україні на державному рівні вшановують День пам’яті Героїв     Небесної Сотні, згадуючи найтрагічніші дні масових розстрілів протестувальників під час Революції Гідності 2013–2014 років. Пам'ятний день встановлено указом Президента України 11 лютого 2015 року з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні. В бібліотеці була розгорнута інформаційна виставка «Пам’яті Героїв Небесної Сотні», на якій була представлена  література зі  спогадами  очевидців та учасників подій із різних кіл протестного середовища, спогади митців, більшість із яких не лише брали безпосередню активну участь у подіях Революції Гідності, а й фіксували все, що відбувалося, у своїх мистецьких творах та проектах та фото-матеріали героїв-земляків.

               Присутні ознайомилися з  відеороликами від Національного музею Революції Гідності з  відеопроєкту «Характери гідності» ,у якому згадуються наші герої-земляки з м. Краматорськ: Сергій Бондарєв та Іван Пантелеєв.

                      Відеопроєкт «Характери гідності» уперше був представлений у 2019 році й зараз налічує кілька десятків відео. Це короткі історії про дитинство, вчинки, стосунки з близькими, мрії та прагнення Героїв Небесної Сотні. Розповіді найближчих родичів покликані нагадати нам про ціну свободи та відповідальність за її збереження.

Переглянути ролики можна за посиланням: https://bit.ly/3LGYheV






Немає коментарів:

Дописати коментар

Клуб за інтересами «Школа вмілих господинь"

         Шановні друзі! Сьогодні ми хочемо представити вам ще одну талановиту жіночку з нашого клубу за інтересами «Школа вмілих господинь» ...