вівторок, 19 жовтня 2021 р.

Вакцинація - найефективніший спосіб захистити себе від COVID-19!

         Вакцинація проти COVID-19 критично важлива для стримування пандемії у поєднанні з ефективним тестуванням та застережними заходами, що вже застосовуються. Вона дозволить захистити себе і свої родини, щоб повернутися до звичного життя.

      Україна розпочала п’ятий етап вакцинації. Всі охочі можуть вакцинуватись у найближчому пункті щеплень чи центрі масової вакцинації. Щеплення — добровільні й безоплатні. Вакцинація ефективно запобігає тяжкому перебігу хвороби й рятує життя.



      Зараз Україна використовує чотири протикоронавірусні вакцини: Comirnaty від Pfizer-BioNTech, AstraZeneca різних виробників, CoronaVac від Sinovac Biotech та Moderna. Усі вони отримали дозвіл Всесвітньої організації охорони здоров’я на використання.

      Вакцини працюють, імітуючи збудника інфекції, – віруси, бактерії або інші мікроорганізми, які можуть спричинити захворювання. Це «навчає» нашу імунну систему швидко та ефективно реагувати на них. Традиційно через щеплення вводять ослаблену форму збудника інфекції, що дозволяє імунній системі сформувати пам’ять про неї. Таким чином, вона зможе швидко розпізнати та побороти інфекцію, перш ніж людина захворіє.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Клуб за інтересами «Школа вмілих господинь"

         Шановні друзі! Сьогодні ми хочемо представити вам ще одну талановиту жіночку з нашого клубу за інтересами «Школа вмілих господинь» ...