четвер, 7 жовтня 2021 р.

Творчий клуб «Школа вмілих господинь»

                       Протягом багатьох років у бібліотеці діє творчий клуб «Школа вмілих господинь». Творчий клуб є добровільним об’єднанням різних за віком людей на основі спільності інтересів у сфері мистецтва. В основі клубу є вивчення, збереження та відродження надбань національно - культурної спадщини нашого краю, розвиток творчих здібностей, поєднання зусиль для добрих і корисних справ.

                       Виявити і об’єднати талановитих людей, які мають бажання творити красу власними руками, презентувати на виставках власні вироби народного мистецтва, поширювати свої виконавські вміння та навички серед мешканців Лиманської громади та читачів Публічної бібліотеки – є завданням клубу.

                         Майстрині - учасниці клубу, приймають активну участь у заходах нашої громади : День міста, День вишиванки, Масниця, День Європи, у святах, виставках декоративно-ужиткового мистецтва, арт-виставках, фото-екскурсіях, вишиванкових паті бібліотеки. Майстрині проводять майстер-класи «Творча хата» з нашими читачами.

                     Працівники бібліотеки постійно займаються пошуками нових талановитих людей Лиманщини, привертають їх увагу до роботи нашого клубу та залучають до участі у заходах бібліотеки.

Ми хочемо познайомити вас з роботами майстрині-вишивальниці Хрищатицької Антоніни Іванівни. «Хрестиком – узори, гладдю – кольори, То найкраще в світі, що не говори…». Роботи майстрині милують око, радують душу, дають думу, дають працю рукам і думці.


Я все вишиваю, десь беруться сили.

Я ворожу щастя й легкий світ думок.

Я любов до себе тихо запросила,

Залишила місце для невишитих зірок.

                                              І. Шишкова

Вишивання — загальновідоме і поширене рукодільне мистецтво прикрашати різноманітними візерунками тканини і матеріали, від самих грубих і щільних, як, наприклад: сукно, шкіра, до найтонших матерій - батиста, серпанку, газу та інших.

Інструменти та матеріали для вишивання: голки, нитки, п'яльці, ножиці.










 

 




Немає коментарів:

Дописати коментар

Клуб за інтересами «Школа вмілих господинь"

         Шановні друзі! Сьогодні ми хочемо представити вам ще одну талановиту жіночку з нашого клубу за інтересами «Школа вмілих господинь» ...