пʼятниця, 18 червня 2021 р.

Міжнародний освітній проект«Сталий розвиток:..."

 Публічна бібліотека Лиманської ОТГ долучилася до Міжнародного освітнього проекту «Сталий розвиток: інтеграція європейського досвіду у культурно-освітні заклади України, які працюють із дітьми дошкільного та молодшого шкільного віку», який розпочала ВГО Українська бібліотечна асоціація у партнерстві з польськими та українськими інституціями. У межах проекту фахівці бібліотеки взяли участь у конференції про сталий розвиток, у практичних тренінгах, переглянули п’ять освітніх фільмів, а також отримали безплатні дидактичні матеріали розроблені спеціально в рамках проекту для праці з дітьми, ознайомилися з Книгою казок, які розкривають ідеї Цілей сталого розвитку. І сьогодні, поки батьки вибирали книги, ми залучили дітей до участі у реалізації ідей проекту, використавши матеріали із збірника з інтерактивними іграми і завданнями. В ігровій формі обговорювалися питання про способи раціонального використання води та правильного сортування сміття.

Цілі сталого розвитку (чи Глобальні цілі) прийняті на саміті ООН у 2015 році до 2030 року, і є продовженням Цілей розвитку тисячоліття. Головна мета цілей сталого розвитку — покращити життя на Землі, у всіх країнах та територіях, та перетворити нашу планету на краще місце для життя.
Є 17 Глобальних цілей. Вони взаємопов'язані — успіх в одній із них залежить від вирішення завдань в інших. До їх досягнення залучаються держава, бізнес і громадянське суспільство усіх країн світу. Кожна з країн має власний контекст, і відповідно, акцентується на певних цілях.
Свій внесок у вирішення глобальних завдань докладають і бібліотеки. Тут бібліотекарі спроможні впливати як на виконання завдань на шляху до Цілей, так і на те, щоб до їх реалізації долучилося якомога більше людей.
Перезавантажимо Цілі разом!
#УБА















Вы и ещё 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Клуб за інтересами «Школа вмілих господинь"

         Шановні друзі! Сьогодні ми хочемо представити вам ще одну талановиту жіночку з нашого клубу за інтересами «Школа вмілих господинь» ...