середа, 8 липня 2020 р.

до циклу "Тиждень цікавих фактів із життя рослин"

           
https://www.facebook.com/bibliotekaliman/photos/a.385287582243959/736673493772031/


"Квіти з нашого саду"



Любі друзі! Протягом тижня на нашій сторінці у Faccebook та на блозі бібліотеки ми будемо вам надавати інформацію про різні види рослин та як за ними доглядати. Слідкуйте за нами і в коментарях чекаємо від вас цікавих порад, фото та висловлювань на тему садівництва та городництва.
Газанія або південноафриканська ромашка

Любителі яскраво і довго квітучих рослин давно полюбили і з задоволенням вирощують на своїх клумбах строкату Газанію, інакше звану гацанія або південноафриканська ромашка. Вона належить до сімейства айстрових, і на батьківщині в Африці це багаторічна рослина має трав`янисту або чагарникову форму.
У західній Європі існує ще одна назва цієї квітки - «полуденне сонце», яке вона отримала завдяки теплому та насиченому забарвленю пелюсток, що розкриваються тільки в полудень, при яскравому сонячному світлі. На ніч суцвіття скручує пелюстки і закривається.
Вважається, що за сезон рослина розпускає приблизно до 36 квіток. Одночасно цвіте 6-9 з них. При цьому цвітуть квіти газанії порівняно довго, то ж, поселивши газанію в саду, приблизно півроку ви будете насолоджуватися її сонячними квітами.
Осінні квіти, до яких можна віднести і газанію, майже всі люблять сонце. Але газанія – не просто любить сонце, їй воно необхідне, щоб проявити себе у повній красі. Нема сонця – нема квітки.
А ось до якості ґрунту африканська ромашка зовсім невибаглива, як і багато інших однорічних рослин. Надлишкова зволоженість може їй нашкодити, зате засуху переносить чудово. Але коли пересадити газанію у горщик, то без вчасного поливу її листя марніє, а пелюстки квіток скручуються і всихають. Раз на два тижні газанію підживлюють розведеним добривом для квітучих рослин.
Ці рослини можуть бути атаковані небезпечними шкідниками і хворобами тільки у випадку неправильного або несвоєчасного догляду. Наприклад, газанія може бути вражена сірою гниллю. Тоді хворі рослини видаляють, а решту обробляють фитоспорином.
Найбільш небезпечними шкідниками для газании є равлики, попелиця і павутинний кліщ. З попелиць борються за допомогою фитоверма, акарина, проти кліща – фуфанона, дитокса. Равликів слід збирати вручну.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Клуб за інтересами «Школа вмілих господинь"

         Шановні друзі! Сьогодні ми хочемо представити вам ще одну талановиту жіночку з нашого клубу за інтересами «Школа вмілих господинь» ...