четвер, 9 липня 2020 р.

до циклу "Тиждень цікавих фактів із життя рослин"




Шановні читачі! До вашої уваги інформація з циклу "Тиждень цікавих фактів з життя рослин"


       

Агератум: садіння і догляд в домашніх умовах


Садівники полюбили рослину за привабливий зовнішній вигляд і невибагливість. Квіти можна використовувати для прикраси клумб, газонів і балконів.
Зовні агератум нагадує астру, рослина досягає висоти 60 см. Листя представлені незвичайною формою, шорсткі на дотик. Можуть бути трикутними або овальними. У діаметрі листя не більше 1,5 см. Агератум радує своїм тривалим цвітінням. Воно починається в червні і триває до настання заморозків.
Для вирощування агератуму використовують розсадний спосіб. Від посіву насіння до цвітіння має пройти 2 місяці. До моменту висадки розсади на клумбу ймовірність заморозків повинна бути виключена. Таким чином виходить, що висаджувати насіння на розсаду необхідно в березні.
Як тільки повністю мине загроза заморозків, можна висаджувати квіти у відкритий грунт. До моменту висадки грунт повинен бути вже підготовлений. Грядку бажано розміщувати на сонячній ділянці. На клумбі необхідно зробити невеликі лунки, полити їх, висадити рослини. Відстань між квітами має становити 20 см.
Основні роботи вже виконані. Однак, потрібно пам’ятати про те, що за квітами слід правильно доглядати. Тільки в цьому випадку вони зможуть порадувати пишним та барвистим цвітінням. За сезон потрібно провести підживлення тричі. Перше проводиться через тиждень з моменту посадки розсади на клумбу. Друга процедура необхідна в період бутонізації. Під час цвітіння проводиться третє. Поливати рослини потрібно помірно, по мірі пересихання грунту. Агератум краще переносить посуху, ніж вологість. Тому у всьому слід знати міру. Щоб кущі радували своїм цвітінням як можна довше, досвідчені квітникарі проводять обрізання. Ця процедура дозволяє позбутися від зів’ялих суцвіть, стимулює формування нових квіток.
Доглядати за рослинами нескладно. В літній період потрібно лише вчасно проводити процедури по догляду, і обробляти посіви від шкідників і захворювань.
Агератум, як і інша декоративна рослина, може піддаватися хворобам. Найнебезпечнішою виступає коренева гниль.
Щоб захистити посіви від недуги, варто проводити профілактичні заходи. В іншому випадку коренева частина почне гнити, незабаром це призведе до загибелі рослин.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Клуб за інтересами «Школа вмілих господинь"

         Шановні друзі! Сьогодні ми хочемо представити вам ще одну талановиту жіночку з нашого клубу за інтересами «Школа вмілих господинь» ...