четвер, 29 квітня 2021 р.

Мистецький колаж «Писанкова Україна»


 

                        Православне свято «Воскресіння Христове», яке ще називають Великдень або Пасха, є найдавнішим та найвеличнішим серед християнських свят та одним з головних серед дванадцяти православних свят, які церква відзначає з особливою урочистістю. З благословенням великодніх пасок пов’язані славні українські крашанки й писанки, які мають стародавнє походження. 

         Фахівці бібліотеки підготували мистецький колаж «Писанкова Україна», на якому був представлений печатний  матеріал про традиційні і нетрадиційні методи писанкарства, про те, які інструменти і матеріали використовуються, як підготувати для малювання саме яйце, які  фарби потрібні, якими орнаментами розписувалися пасхальні писанки і значення кожного з них. В яскравих журналах, представлених на виставці, багато вишивок, поробок із бісеру присвячених Великодню. А окрасою виставки стали роботи, пов`язані зі Світлим Христовим Воскресінням, друзів бібліотеки, активних читачів: письменниці і майстрині Бикової В.В. та  Карпікової Поліни, учениці НВК- гімназії -1 ст.. 

                     До вашої уваги відеозапис інтерв'ю  Ширшової Т.В., художниці-аматорки, яка розповіає  про своє хобі.








  






 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Клуб за інтересами «Школа вмілих господинь"

         Шановні друзі! Сьогодні ми хочемо представити вам ще одну талановиту жіночку з нашого клубу за інтересами «Школа вмілих господинь» ...