понеділок, 18 травня 2020 р.

до Дня пам'яті жертв політичних репресій

                      "А ми їх славу збережемо"



            17 травня  в Україні відзначають День пам'яті жертв політичних репресій. Це День пам’яті і скорботи про тих, хто загинув або постраждав в Україні в наслідок політичних репресій комуністичного режиму 1937–1938 рр.. Центральна міська бібліотека запрошує вас переглянути книжкову виставку «А ми їх славу збережемо». З  документів, представлених на виставці, можна дізнатися про історичні факти однієї із чорних сторінок нашої історії "Великого терору". Багато людей було безпідставно оголошено «ворогами народу», страчено фактично без суду і слідства, приречено на муки та голодну смерть у таборах чи на засланні. 


 Після закінчення карантину запрошуємо вас відвідати бібліотеку і ознайомитися з   художньою літературою даної тематики. Це книги відомих авторів О. Гончара «Собор», О. Солженіцина  « Архипелаг ГУЛАГ», а також довідник «Реабілітовані історією» та книга О.Лавриновича «Розтріляне відродження» та ін. Наш обов’язок – пам’ятати, передавати нащадкам правду про минуле.

Звертатися за посиланням:

1. До Дня пам'яті жертв політичних репресій  [Електронний ресурс]. - Режим    доступу:
https://www.facebook.com/photo?fbid=703293317110049&set=a.385287582243959

     

Немає коментарів:

Дописати коментар

Клуб за інтересами «Школа вмілих господинь"

         Шановні друзі! Сьогодні ми хочемо представити вам ще одну талановиту жіночку з нашого клубу за інтересами «Школа вмілих господинь» ...